weryfikacja wniosków
Witam. Dlaczego tak niesprawiedliwie traktowane są osoby które posiadają jedno dziecko. Otóż moje niespełna 50tys. miasto wymyslilo sobie że podzieli na rejony przyjmowanie wniosków. Tzn rejon A, ulica taka i taka np.od 1 kwietnia mogą składać wnioski.
Rejon B, ulica taka i taka od 10 kwietnia mogą składać wnioski.ITD. Ja złożyłam wniosek 20kwietnia osobiście na pierwsze dziecko nie mam nawet decyzji. Przy czym inni za chwilę otrzymają już pieniądze za czerwiec. To bulwersujące ponieważ kiedy pytam o to od czego zależy rozpatrywanie wniosków, widzę rozłożone ręce. A kiedy pytam kiedy mogę spodziewać się decyzji pracownicy zasłaniają się że mają 3 miesiace. To strasznie nie sprawiedliwe w porównaniu do osób które dostają już pieniądze za 3 miesiąc.Niby dostaniemy pieniądze z wyrownaniem ale chodzi tu o jakąś sprawiedliwość.
a co maja powiedziec podatnicy ktory musza pracowac na takich nierobow jak wy?? to jest niby sprawiedliwe?
A dlaczego od razu od nierobów nas wyzywasz. Mąż pracuje ponad siły za najniższa krajowa. Ja pracuję dorywczo bo o stałą pracę bardzo ciężko. Żyjemy we trójkę za 2200zł. Musimy za stację płacić 1300zł. Nałogów nie mamy. Ttrochę empatii. Ty pewnie nie będziesz brać dlatego żal co!!!!!!
Ja nie rozumiem tego zbulwersowania pieniądze nie przepadną przecież… Dostanie Pani je z wyrównaniem.