500+
Witam.Wniosek o 500+ złożyłam 08’04’2016 Od tego czasu nic się nie dzieje,ani decyzji,
ani pieniędzy.Większość znajomych składających wnioski miesiądz później już otrzymało wypłaty.Kontaktowałam się z U.M. Bydgoszcz powiedziano mi że mają 3 miesiące. Czy wnioski są rozpatrywane alfabetycznie,czy w inny sposób.
Wnioski powinny być rozpatrywane według kolejności wpłynięcia. Tak było w moim mieście. Najszybciej będzie jeśli pójdziesz i zapytasz na miejscu., telefonicznie pewnie zbywają standardową odpowiedzią bo nie chce im się sprawdzać i rozwijać. W moim przypadku pierwszą odpowiedzią było również że maja 3 miesiące ale jak zaczęłam drażyć powiedziano mi że aktualnie wydawane są decyzję do wniosków które wpłynęły 10 kwiatnie (wtedy był 10 maj) wiec mogłam wydedukować że będę czekać max do miesiąca. Wiadomo na początku kwietnia wpłyneło najwięcej wniosków i najdlużej im szło, teraz coraz szybciej.
Telefonicznie żaden urzędnik nie powinien Pani takiej informacji udzielić. Są 3 miesiące na wydanie decyzji oczywiście jeśli wniosek był prawidłowo wypełniony. Art 49 ustawy.
Niestety większość ludzi nie zdaje sobie sprawy ile jest przy tym roboty oraz, że istnieje coś takiego jak postępowanie administracyjne.