dochody

Witam, Czy prawidłowo obliczono mi dochód łącząc dochody z 2014 r 670 zl z dochodami z  kwietnia 2016r. 1710zl ?Od grudnia 2014r  do 29 lutego pracowałam  u jednego pracodawcy, a od 1 marca zmieniłam pracę. Wszędzie miałam najniższą krajową tylko w nowej pracy policzyli mi część premii.Według decyzji otrzymałam tylko za m-c kwiecień 500+ , a na dalsze miesiące już nie, gdyż po zmianie pracy podsumowali mi kwotę dzieląc na 2 osoby -ja i córka( z ojcem dziecka nie utrzymuje kontaktu i nie jesteśmy po ślubie) Czy dokonali dobrze obliczenia , przecież ja mam m-nie ok 1700 zl? Nie mam alimentów i rodzinnego

Praktykant Dodał pytanie w 1 czerwca 2016 w kategorii DOCHODY.
Dodaj komentarz
  • 2 Odpowiedź(i)

Przy ustalaniu prawa do świadczenia wychowawczego ,wg zmian powinni wziąść od Pani zaświadczenie z pracy za kwiecień , czyli zaświadczenie za miesiąc poprzedzający miesiąc ,w którym dochód został uzyskany. Ustawodawca przewidział tylko wyłączenie umowy o dzieło. Moim zdaniem jest to krzywdzące, jeśli Pani tylko pechowo w tym miesiącu przekracza dochód.

Specjalista Odpowiedział w 2 czerwca 2016.
    Dodaj komentarz

Dziękuję za odpowiedź.Mam jeszcze jedno pytanie , czy dochód nieopodatkowany jak alimenty i stypendium socjalne z 2014r. ulegają też utraceniu?

Praktykant Odpowiedział w 5 czerwca 2016.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania