Na jedno dziecko problem z dokumentami.
Witam
Chcemy złożyć wniosek na 500+ mamy jedno dziecko żyjemy w związku bez ślubu. Zarówno mi jak i matce kazano złożyć razem z wnioskiem wszystkie umowy z 2014 oraz 2015 roku. Ja nie posiadam umów z pracodawcami, właściwie z jednym z początku 2014roku. Panie w Mops Jaworzno nie przyjmą bez tego wniosku a ja nie jestem w stanie nawet skontaktować się z byłym pracodawcą w sprawie tych dokumentów. Czy jest inna możliwość? Zastąpienia tych dokumentów innymi? Proszę o pomoc.
hej, dołącz pity z 2014 a umowę której nie możesz odzyskać, a powinieneś mieć w domu zastąp oświadczeniem że już nie pracujesz a dohód był otrzymywany z tyt tej umowy
Rozpisz wszystko dokładnie w oświadczeniu. Podaj dokładne kwoty netto do utraty i to powinno wystarczyć.
Mnie to w ogóle dziwi ze chcą jakieś umowy. Przecież wszystkie informacje o dochodach z tytułu stosunku pracy mogą otrzymać z urzędu skarbowego i zusu.
Owszem informacje o dochodach możemy pobrać z US, ale ZBIORCZO za cały rok. Jeśli były jakieś utraty lub uzyski to niestety wnioskodawca musi podać, bo w US nie ma takich informacji…