co mam zrobic przy odmownej decyzji z powodu wliczenia do dochodów wyegzekwowanych alementów w 2014 r. a obecnie ich nie ma- bezskuteczna egzekucja??

czy jesli dostałam odmowną decyzję bo przekroczyłam dochód 1200 zł za 2014r  na osobę (dziecko niepełnosprawne) o 40 zł bo wliczone zostały do dochodu za 2014 r. wyegzekwowane alimenty,  na dzień składania wniosku i na dzień dzisiejszy po otrzymaniu decyzji nie otrzymuje tych alimentów bo ojciec dziecka stracił pracę 31.12.2014 r.  i egzekucja jest bezkuteczna czy moge odwołac sie od tej decyzji jako ze utraciłam dochód i moja sytuacja obecna jest pogorszona ? czy prezydent miasta za pomoca kolegium odwoławczego moze indywidualnie odniesc sie do mojej aktualnej sytuacji i dochodów????

na jakie przepisy moge sie powołowac o utraconym dochodzie? 2015-2016 r. widnieje zaległość za aliementy

Praktykant Dodał pytanie w 9 czerwca 2016 w kategorii DOCHODY.
Dodaj komentarz
  • 3 Odpowiedź(i)

Czemu nie korzystałas z funduszu alimentacyjnego skoro egzekucja jest bezskuteczna? Sprawa jest w ogole u komornika?

Profesor Odpowiedział w 10 czerwca 2016.
    Dodaj komentarz

nie korzystałam z funduszu alimentacyjnego bo żeby mieć alimenty z funduszu trzeba spełniać kryterium dochodowe 725 zł na osobę

tak sprawa jest cały czas u komornika ale od 2 lat nie dostaje nic i na dzień dzisiejszy nie dostanę nic z z 500+ a mam niepełnosprawne dziecko i to się nazywa sprawiedliwość

Praktykant Odpowiedział w 10 czerwca 2016.
    Dodaj komentarz

czy jest możliwość wg jakiego przepisu o utraconym dochodzie się odwołać ? mam na to 14 dni ….

Praktykant Odpowiedział w 10 czerwca 2016.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania