Zaświadczenie o dochodach
Witam. Mam pytanko do was bo w urzędach każdy mówi mi co innego więc może ktoś z was będzie wiedzial a więc jeśli mąż został zatrudniony w zeszłym roku w listopadzie to zaświadczenie za jaki miesiąc musi wziąć od pracodawcy i czy jeśli dochód uległ zmianie właśnie z większego na najniższą krajową (miał w 2015 roku przez okres listopda grudzień 4000zl netto na papierku o kredyt się staraliśmy dlatego) teraz od kwietnia jest najniższe krajowej to czy należy mi się te świadczenie 500? W gminie babka mi kocioł w głowie zrobiła za każdym razem mówi co innego i jeszcze mi mówiła że jeśli uległa mi zmianie sytuacja finansowa to rodzinne też mi się nie należy tyle że wydaje mi się że się myli co do rodzinnego bo przecież tutaj informacja o dochodach jest brana z całego roku z urzędu skarbowego więc nawet jeśli mąż zarobił przez dwa miesiące 8000 zl to i tak to jest brane na rok bo urząd nie ma informacji za jakie miesiące to są zarobki.tyle że powinnam powiedzieć że mąż podjął pracę
za grudzień 2015 rok – dochód netto, można zrobić dochód utracony za 2014 rok jeśli jest podstawa do tego, wtedy trzeba dostarczyć Pit nr 11 i świadectwa pracy lub inna formę zatrudnienia