RE: 500+ na pierwsze dziecko
Domyślam się, ze zaczęła Pani pracę w 2016 roku i ta praca trwa nadal, tak? Wtedy musi Pani przedstawić zaświadczenie …
Domyślam się, ze zaczęła Pani pracę w 2016 roku i ta praca trwa nadal, tak? Wtedy musi Pani przedstawić zaświadczenie …
Tylko że mąż ma od roku te samo miejsce pracy. Wcześniej nie miał um o pracę bo w tym roku …
Nie. Aby ubiegać sie o swiadczenie dzieci musza mieszkać na terenie Polski.
Dziękuję bardzo za odpowiedź, dodam że ja przez pół roku 2014 byłam zarejestrowana w PUP, a potem umowa o pracę …
Tak, bedą brane pod uwagę rownież jego dochody. Jesli niezmiennie pracuje w tym samym miejscu od 2014 to mops sam …
To jak go uwzględnię we wniosku to wtedy jego dochody też są brane pod uwagę mimo iż w 2014 roku …
Jesli wraz z partnera tworzycie rodzine (do tego nie potrzeba małżeństwa) i mieszkacie razem to tak, nalezy go we wniosku …
We wrześniu 2017 bedą brane dochody nadal za 2014. Od października 2017, za 2016. Jesli w momencie składania wniosku jedno …
Maz zaświadczenie o zarobkach z bieżącego miejsca pracy (drugi przepracowany miesiąc na umowę o prace) + świadectwo pracy z poprzedniego …
tak tylko co??? Ostatnio kobieta mnie wysmiala jak zadzwonilam po miesiacu zapytac czy cos sie ruszyło!