RE: Czy w przypadku samotnego rodzicielstwa niezbędny jest wyrok Sądu ustalający wysokość alimentów?
tak, tylko czy te alimenty są płacona, jeżeli tak to ich wysokość ujmuje pani w zał. nr 2 w tzw. …
tak, tylko czy te alimenty są płacona, jeżeli tak to ich wysokość ujmuje pani w zał. nr 2 w tzw. …
według urzędników rodzina to Pani, Pani mąż i dziecko. I urzędnicy będą brali pod uwagę również dochody męża. Tyle urzędnicza …
Kwestia jest dość złożona. Z urzędu zostaną Państwo potraktowani w ten sposób, że dziecko jest pod opieką matki, a więc …
proponuję jednakże powalczyć. Urzędy w temacie małżonków nierozwiedziony są dość skostniałe i myślę, że nie bardzo potrafią interpretować przepisy. Zgodnie …
tak może się Pan starać. Organ powinien brać Pani dochody z 2014 r. według stanu rodzinnego na dzień złożenia wniosku
proponuję jednakże powalczyć. Urzędy w temacie małżonków nierozwiedziony są dość skostniałe i myślę, że nie bardzo potrafią interpretować przepisy. Zgodnie …
Ok. A jeżeli w tej chwili dochód z działalności jest ujemny czyli ponoszę stratę, a sytuacji takiej nie było w …
Odnosząc się do wszystkich opinii, że jak małżonkowie nie mają rozwodu, a faktycznie ze sobą nie żyją to świadczenie nie …
Jak będzie obliczany dochód na osobę w rodzinie z dzieckiem niepełnosprawnym? W przypadku dziecka niepełnosprawnego kryterium dochodowe na pierwsze dziecko …