RE: nadal żona ale sama mama
Formalnie w dalszym ciągu jest Pani mężatką, więc ojciec dzieci powinien być wykazany w składzie rodziny, tak samo jego dochody
Formalnie w dalszym ciągu jest Pani mężatką, więc ojciec dzieci powinien być wykazany w składzie rodziny, tak samo jego dochody
Art. 2 pkt. 14 ustawy o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci określa pojęcie “pierwszego dziecka” pierwszym dziecku – oznacza to …
To może Panią zainteresować 🙂 Art. 18 ustawy i pomocy państwa w wychowywaniu dzieci 3. Jeżeli w okresie trzech miesięcy, …
dziękuję za odpowiedź. Ale teraz zrodziło mi się pytanie dlaczego akurat należaloby mi się owe swiadczenie za mc kwiecien i …
Wniosek można złożyć w dowolnym momencie, tak samo w przypadku nowo narodzonych dzieci czy jak następuje utrata dochodu rodziny, która …
Mam ten sam problem i dalej nie wiem co zrobić. Nie chodzi o 500 zł na pierwsze dziecko, bo tu …
Jeżeli nastąpiła utrata dochodu po 2014 roku to wliczany jest aktualny dochód
Pani dochód będzie traktowany jako uzyskany, a więc nastąpi przekroczenie kryterium 800 zł na osobę
czy pobierają Państwo zasiłek rodzinny?
Jeżeli aktualnie pobiera zasiłek rodzinny to powinno wystarczyć złożenie wniosku