RE: Posiadam dzieci z innego związku
Aktualnie w skład Pana rodziny wchodzi trzecie dziecko i obecna partnerka, co za tym idzie to trzecie dziecko jest Pana …
Aktualnie w skład Pana rodziny wchodzi trzecie dziecko i obecna partnerka, co za tym idzie to trzecie dziecko jest Pana …
Wnioskują Państwo razem jako rodzina i dochody wspólne są brane pod uwagę.
Opiekunem prawnym wg wyroku sądowego jest ich ojciec. Ale co z pojęciem opiekuna faktycznego? Matka biologiczna nie musi sądownie przysposabiać …
Właśnie nie jestem pewna, bo tu na tej stronce znalazłam info: https://program500plus.pl/dla-kogo.html czyli interpretując to, że na drugie dziecko będę …
Należy się Pani zarówno na pierwsze jak i na drugie dziecko jeśli nie przekroczą Państwo ( Pani i Partner) 800zł …
Kto jest w tej sytuacji opiekunem prawnym dzieci ? Zakładam, że Pan więc to on ma prawo do tego aby …
Będzie Pan mógł złożyć wniosek na to dziecko. W skład rodziny wpisane zostaną trzy osoby Pan , matka dziecka i …
Bardzo dziękuję za ekspresową odpowiedź 🙂
Nie, świadczenie wychowawcze to jest 500 zł na dziecko. W zapisie chodzi o to, że jeżeli jeden z rodziców złożył …
Witam, nie jestem ekspertem, ale tak na logikę to w maju chyba proporcjonalnie będzie naliczane, dopiero od czerwca będzie cała …