RE: Przyznane 500zł, dochód w trakcie przekracza co w tedy?
Mam podobny dylemat. Dostanę w czerwcu premię kwartalną i przekroczymy o parę złotych dochód i co dalej?? na m-c stracimy, …
Mam podobny dylemat. Dostanę w czerwcu premię kwartalną i przekroczymy o parę złotych dochód i co dalej?? na m-c stracimy, …
Czy jeśli w roku 2014 byłam w trakcie rozwodu (pozew złożony we wrzesniu 2012) i mieszkałam oddzielnie z dzieckiem (miałam …
Dochód pomniejszony o te składniki –> Liczenie dochodu
Według ustawy stanowicie państwo rodzinę, ponieważ macie wspólne dziecko i mieszkacie razem. Na wszystkie dzieci, które z wami mieszkają, możecie …
To zależy od sytuacji. Jest pani na wychowawczym, więc dochód z 2014 będzie utracony. Nie jestem jednak w stanie stwierdzić …
Mamy na pewno nie będzie pani brała pod uwagę. Rodziną w tej sytuacji jest pani i syn. Co do alimentów… …
Ale dochodzi tu jeszcze zwrot podatku…tylko nie wiem z którego roku ten zwrot będzie ujęty do wyliczenia sredniej:/
Tak. Nie zwróciłam uwagi, że żona zarabia 2300 brutto, a nie netto. Przy wyliczaniu dochodu operujemy kwotami netto, stąd taka …
odp sama bo własnie się dowiedziałam. we wniosku nie wpisuje się tego co w pit36 mamy, bo na str. 10 …
W zasiłku rodzinnym jest inna definicja rodziny przy 500+ nastąpiła zmiana i może Pani złożyć wniosek jako Panna. Tylko teraz …