RE: Dochód męża
Nie do końca rozumiem sytuację. Pani mąż jest ojcem dziecka? Jesteście państwo po rozwodzie skoro pani otrzymuje świadczenie alimentacyjne?
Nie do końca rozumiem sytuację. Pani mąż jest ojcem dziecka? Jesteście państwo po rozwodzie skoro pani otrzymuje świadczenie alimentacyjne?
To zależy. Przy wnioskowaniu o świadczenie na pierwsze dziecko, w tym przypadku niepełnosprawne, dochód rodziny nie może przekraczać 1200 zł netto na osobę …
Gmina sama pozyska informacje o dochodach z 2014 roku. Natomiast jeżeli są jakieś dochody nieopodatkowane lub utracone/uzyskane trzeba załączyć stosowne …
Trudno mi określić, ponieważ mam wniosek w innej formie i ma on 4 strony. Jakby mi pani napisała jak zatytułowana …
Tak, pani dochód będzie utracony, ponieważ aktualnie go pani nie posiada. Przy wyliczaniu progu dochodowego są brane pod uwagę dochody …
Przy obliczaniu dochodu zostanie wzięty pod uwagę dochód z 2014 roku (czyli dochód pani męża), niezależnie od tego czy się …
Nie musi pani składać oświadczenia o alimentach, ponieważ nie są one zasądzone. Równie dobrze ojciec dziecka może ich pani wcale nie płacić. …
bardzo dziękuje bo juz myslalam ze jest jakieś zamieszanie. Tak dla upewnienia się Czyli przy ubieganiu się na drugie …
Tak, przejęzyczyłam się. Przy pierwszym dziecku są konieczne dane o dochodach, ponieważ ważny jest próg dochodowy – 800 zł netto …
chyba właśnie przy pierwszym dziecku trzeba podac dane o dochodach?