RE: Utracony
1000zl dla bezrobotnej matki przez 12 miesiecy która urodziła dziecko będzie wliczany w dochod? Czy W takim bądź razie mój …
1000zl dla bezrobotnej matki przez 12 miesiecy która urodziła dziecko będzie wliczany w dochod? Czy W takim bądź razie mój …
Tak, to jest świadczenie rodzicielskie, które jest wliczane do dochodu. Skoro pani urodziła dziecko w 2014 roku, to rozumiem, że …
Może się pan starać o 500 zł tylko na swoje najmłodsze dziecko, które w tym przypadku będzie liczone jako pierwsze. …
Nie, dziecko które skończyło 18 lat według ustawy nie jest dzieckiem. Pierwsze dziecko to w tym przypadku dziecko 11-letnie. Córka …
Po uwagę jest brany dochód z 2014 roku. Tylko jeżeli nie zmieniła od 2014 roku pracy i ma nieprzerwany stosunek …
Czy 1000zl na dziecko przez 12 miesięcy dla bezrobotnej matki bedzie się w licząc w dochód?
Jeżeli mąż pracuje w tym samym miejscu i ma nieprzerwany stosunek pracy, to w jego dochodzie nic się nie zmieni, …
Zasiłek rodzinny nie jest wliczany do dochodu. Jeżeli nie przekroczyła pani progu i otrzymuje zasiłek rodzinny, to 500 zł na …
Małżonka nie zmieniała miejsca pracy. Rok była na macierzyńskim. Połowe roku 2014 i połowę 2015. Po powrocie do pracy zmieniono …
No właśnie tak się obawiałem – to jest moim zdaniem poważna wada ustawy. Czyli jedyne wyjście to zawiesić działalność – …