RE: Ustalenie prawa do swiadczenia a zajecie komornicze
Czy naprawde nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie ???
Czy naprawde nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie ???
Nie. Świadczenie pielęgnacyjne nie wlicza się do dochodu w celu ustalenia prawa do 500 zł na pierwsze dziecko.
Cytat z ustawy: osoba samotnie wychowująca dziecko – oznacza to pannę, kawalera, wdowę, wdowca, osobę pozostającą w separacji orzeczonej prawomocnym …
Dziękuje za wyczerpująca odpowiedź. A proszę mi jeszcze powiedzieć jak będzie w takim razie brany pod uwagę mój zasiłek macierzyński …
Z uwagi na fakt, że starsze córki są już pełnoletnie to najmłodsze dziecko (14 lat) będzie traktowane jako “pierwsze dziecko”, …
Trudno jednoznacznie odpowiedzieć na Pani pytanie, gdyż podane zostały bieżące dochody (przy tych kwotach, limit 800 zł na osobę jest …
Czy można wstrzymać się i złożyć wniosek po 1.10.2016 z dochodami za 2015? Jak są liczone dochody, jeżeli mam …
Z tego co mi wiadomo to nie, bo pełnoletność poprzednich dzieci czyni z państwa córki jedynaczkę według tego programu. Ale …
Czyli jest realna szansa że uda nam się uzyskać ten zasiłek 500zł?Pozdrawiam
Do ustalenia prawa do świadczenia wychowawczego 500 zł na pierwsze dziecko punktem odniesienia w obliczaniu dochodu na członka rodziny będą …