Zaświadczenie do wniosku o 500+ na jedno dziecko
0 Bardzo proszę o pomoc! Miałam dołączyć do wniosku o 500+ zaświadczenie z nowej pracy męża o dochodzie netto za drugi przepracowany miesiąc, ale niestety tak się składa, że akurat w tym miesiącu mąż miał sporą wypłatę, gdyż otrzymał zwrot za paliwo, gdyż jeździł własnym autem do lekarza medycyny pracy, na badania oraz szkolenia w związku z podjęta pracą, a zakład pracy wpisał to jako nagroda i przez to wynagrodzenie akurat za ten miesiąc znacznie przekracza dochód brany pod uwagę. Pani urzędniczka stwierdziła, że raczej wniosek zostanie odrzucony 🙁 Mam pytanie czy zamiast zaświadczenia o dochodzie netto za drugi przepracowany miesiąc może być jakiś inny dokument, zaświadczenie za jakiś inny okres czy umowa o pracę? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam.
- 0
Bardzo proszę o pomoc! Miałam dołączyć do wniosku o 500+ zaświadczenie z nowej pracy męża o dochodzie netto za drugi przepracowany miesiąc, ale niestety tak się składa, że akurat w tym miesiącu mąż miał sporą wypłatę, gdyż otrzymał zwrot za paliwo, gdyż jeździł własnym autem do lekarza medycyny pracy, na badania oraz szkolenia w związku z podjęta pracą, a zakład pracy wpisał to jako nagroda i przez to wynagrodzenie akurat za ten miesiąc znacznie przekracza dochód brany pod uwagę. Pani urzędniczka stwierdziła, że raczej wniosek zostanie odrzucony
Mam pytanie czy zamiast zaświadczenia o dochodzie netto za drugi przepracowany miesiąc może być jakiś inny dokument, zaświadczenie za jakiś inny okres czy umowa o pracę? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam.
Niestety nie może być, ponieważ bierze się pod uwagę wypłatę za następny miesiąc po podjęciu pracy. Zawsze istnieje możliwość odwołania się do SKO, można też poczekać i po odmowie jeszcze raz złożyć wniosek.