Zaświadczenie do wniosku o 500+ na jedno dziecko

0 Bardzo proszę o pomoc! Miałam dołączyć do wniosku o 500+ zaświadczenie z nowej pracy męża o dochodzie netto za drugi przepracowany miesiąc, ale niestety tak się składa, że akurat w tym miesiącu mąż miał sporą wypłatę, gdyż otrzymał zwrot za paliwo, gdyż jeździł własnym autem do lekarza medycyny pracy, na badania oraz szkolenia w związku z podjęta pracą, a zakład pracy wpisał to jako nagroda i przez to wynagrodzenie akurat za ten miesiąc znacznie przekracza dochód brany pod uwagę. Pani urzędniczka stwierdziła, że raczej wniosek zostanie odrzucony 🙁 Mam pytanie czy zamiast zaświadczenia o dochodzie netto za drugi przepracowany miesiąc może być jakiś inny dokument, zaświadczenie za jakiś inny okres czy umowa o pracę? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam.

• 0

Bardzo proszę o pomoc! Miałam dołączyć do wniosku o 500+ zaświadczenie z nowej pracy męża o dochodzie netto za drugi przepracowany miesiąc, ale niestety tak się składa, że akurat w tym miesiącu mąż miał sporą wypłatę, gdyż otrzymał zwrot za paliwo, gdyż jeździł własnym autem do lekarza medycyny pracy, na badania oraz szkolenia w związku z podjęta pracą, a zakład pracy wpisał to jako nagroda i przez to wynagrodzenie akurat za ten miesiąc znacznie przekracza dochód brany pod uwagę. Pani urzędniczka stwierdziła, że raczej wniosek zostanie odrzucony :( Mam pytanie czy zamiast zaświadczenia o dochodzie netto za drugi przepracowany miesiąc może być jakiś inny dokument, zaświadczenie za jakiś inny okres czy umowa o pracę? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam.

Konsultant Dodał pytanie w 3 czerwca 2016 w kategorii WNIOSKI.
Dodaj komentarz
  • 2 Odpowiedź(i)

Niestety nie może być, ponieważ bierze się pod uwagę wypłatę za następny miesiąc po podjęciu pracy. Zawsze istnieje możliwość odwołania się do SKO, można też poczekać i po odmowie jeszcze raz złożyć wniosek.

Doradca Odpowiedział w 5 czerwca 2016.
    Dodaj komentarz

Dziękuję. 🙁

Konsultant Odpowiedział w 7 czerwca 2016.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania