RE: jaki czas ma ROPS na odesłanie decyzji o 500+
No to ładnie.Ja dzwoniłąm wczoraj to Pani poinformowała mnie ,ze mijaja 3 miesiace i nie dostali pisma z Niemiec …wiec …
No to ładnie.Ja dzwoniłąm wczoraj to Pani poinformowała mnie ,ze mijaja 3 miesiace i nie dostali pisma z Niemiec …wiec …
Okres rozrachunkowy dla świadczeń rodzinnych trwa zawsze od października jednego roku, do września kolejnego. Poniewaz program ruszył w kwietniu 2016, …
Przepraszam, ale nie do końca rozumiem. Dlaczego akurat od października? Przecież w 2016 r. świadczenia wypłacane były od kwietnia, więc pełny rok …
Rok 2016 bedzie brany pod uwagę dopiero od października. Wtedy tez trzeba bedzie od nowa składać wniosek na cała trójkę. …
Tak . Jest brany pod uwagę . Kosiakowe czyli 1000 zł dla matek bezrobotnych i tych z umowami śmieciowymi tez …
Ja też złożyłam wniosek w kwietniu. Dzisiaj pojechałam do Ropsu i okazało się że teczka nie ruszona
Czyli niby decyzja ok . Ale nie wydaje wam się to dziwne ? Działać na szkodę obywatela przez państwo ? …
No i Pan w urzędzie prawidłowo tłumaczył. Brane sa dochody z 2014 ale z uwzględnieniem utraty/uzyskania dochodów w całym okresie …
Ok, wystarczyło sięgnąć do ustawy Art. 18 pkt 3 3. Jeżeli w okresie trzech miesięcy, licząc od dnia wydania orzeczenia …