RE: zaświadczenie o dochodzie
Dołączam się do pytania,
Dołączam się do pytania,
Witam, Czy w takim razie wpisujemy dochód z PIT-a za 2014 czy 2015 rok? Czy może trzeba te dwa lata …
Rok bazowy to 2014, ale wlicza się wszystkie zmiany na plus i na minus. Stan aktualny to stan na dziś …
Świadczenie pielęgnacyjne nie wlicza się do dochodu przy świadczeniu wychowawczym.
Oczywiście, że może Pani nie wpisywać alimentów, kto to udowodni? Zgodnie z przepisem art. 2 pkt 1 ustawy do dochód …
Starsze dzieci, jeśli wciąż są na Państwa utrzymaniu można wpisać do składu rodziny – dzięki temu Państwa rodzina składa się …
ja odpiszę troszkę delikatniej. Otóż ustawę tę stosujemy do osób, a osobą jesteśmy od chwili narodzenia do śmierci. Tak więc …
Witam, z całym szacunkiem dla Pani Joanny23, której odpowiedzi są rzeczywiście bardzo dobre, jednakże wystarczy odpis z USC. Chodzi mi …
nie wiem skąd taka odpowiedź. Zgodnie z przepisem art. 22 ustawy w przypadku zbiegu prawa rodziców, opiekunów prawnych dziecka lub …
Witam, zgodnie z przepisem art. 2 pkt 13 ustawy przez osobę samotnie wychowującą dziecko należy rozumieć pannę, kawalera, wdowę, wdowca, …