RE: Alimenty a 500+
Niestety… liczy się stan prawny. W takim układzie bierze pani dochody męża, liczy go jako członka rodziny i alimenty nie …
Niestety… liczy się stan prawny. W takim układzie bierze pani dochody męża, liczy go jako członka rodziny i alimenty nie …
Rozumiem, że pobiera Pani na nią świadczenie rodzicielskie. Świadczenie to wlicza się do dochodu, więc nie – nie dostanie Pani …
Umiem czytać i wiem jak jest napisana ustawa. Byłam tylko ciekawa skąd pani matka3 – która tak usilnie w wielu …
Tak. Na każde dziecko przysługuje.
Separacji nie mamy orzeczonej alimenty zasądzone są postanowieniem -na czas trwania postępowania. Orzeczenie od komornika o bezskuteczności w ściąganiu alimentów??
Bardzo dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie.
Wydaje mi się, że matka3 nie wzięła tego z Ustawy, o tym świadczyłby ten zapis ” W ustawie zapisane jest …
Wiem. Jednak zaciekawiło mnie, z którego artykułu ustawy pani matka3 wzięła taki zapis, bo sama nigdzie go nie znalazłam.
Trudno mi powiedzieć, ponieważ nie widziałam jeszcze jak będzie to wszystko skonfigurowane. Powinna być możliwość dodania załączników. W takiej sytuacji …
Jesteś na urlopie wychowawczym więc twój dochód jest utracony. Liczy się tylko dochód twojego męża za 2014 rok. Zaświadczenie z …