RE: W jaki sposób mam wypełnić wniosek
Hmmm…. trudno powiedzieć. Ja osobiście prosiłabym o ksero orzeczenia sądu. O to już musi pani spytać w właściwym organie u …
Hmmm…. trudno powiedzieć. Ja osobiście prosiłabym o ksero orzeczenia sądu. O to już musi pani spytać w właściwym organie u …
W przypadku osób rozwiedzionych żądamy wyroku o rozwodzie, w wyroku najczęściej jest ujęte, kto alimentuje – dziecko jest wtedy przy …
Tak.
Przykro mi, ale w ustawie nie ma takiego zapisu. Jest zapis, ale zbiegu prawa do świadczenia, ale nie dotyczy to …
Może macie zasądzoną separację? (podejrzewam, że tak, bo te alimenty z niczego się nie wzięły). Jeśli tak, to mąż nie …
W którym artykule znalazła pani taki zapis?
No tak nie do końca gdyż jakby pracował za granicą to bym nie miała postanowienia z sądu o zasądzonych alimentach …
Nie. Wniosek ma prawo złożyć ta osoba, u której dziecko faktycznie mieszka. Oboje rodzice tylko w sytuacji, gdy orzeczona jest …
Ponieważ zgodnie z Ustawą nadal jest członkiem Pani rodziny. Równie dobrze mógłby np. pracować zagranicą i wtedy też mieszka osobno, …
Nie mieszkamy razem dwa lata, nie jest już zameldowany u mnie, jest postanowienie o alimentach na dziecko z rygorem natychmiastowej …