RE: Skomplikowana sytuacja – pomocy
Dziękuję. A proszę mi powiedzieć jak wygląda sprawa dochodu utraconego tj. czy jeśli żona nie pobiera macierzyńskiego i nie pracuje …
Dziękuję. A proszę mi powiedzieć jak wygląda sprawa dochodu utraconego tj. czy jeśli żona nie pobiera macierzyńskiego i nie pracuje …
Otrzyma Pan świadczenie tylko na dzieci które stale z Panem zamieszkują, czyli 2 dzieci z obecnego małżeństwa. Pierwszy syn mieszka …
Rozumiem że mają Państwo ugodę z ojcem dziecka i płaci on regularnie alimenty. W jakiej kwocie? Pani dochód to tylko …
Dochód 39314 za rok 2014. Cztero osobowa rodzina: 39314 : 12=3276,16 3276,16 : 4=819,04 Czyli na pierwsze dziecko nie dostane? …
Nie wiem czy mnie dobrze zrozumiano a mianowicie razem z mężem osiągamy dochód łacznie ok 3200, a nie oddzielnie, więc …
Oczywiście można się wstrzymać, ale 2014 rok jako bazowy będzie cały czas obowiązywał dla świadczeń przyznawanych do 30 września 2017, …
Dochody będą brane pod uwagę z 2014 roku. Program rusza 1 kwietnia co nie oznacza że w kwietniu otrzyma Pani …
Z opisanej przez Panią sytuacji wynika że dochód przekroczy 800 zł netto na osobę,więc świadczenie nie będzie przysługiwać. Alimenty są …
Na dzieci z pierwszego małżeństwa nie może Pan wnioskować bo mieszkają z matką,natomiast jeśli chodzi o dziecko z drugiego małżeństwa …