RE: Utrata zasiłu z funduszu alimentacyjnego. Czy to możliwe ??
Czyli pomoc 500 plus otrzymam bez problemu na dziecko z poprzedniego związku ale na wspólne dziecko bedzie brany pod uwagę …
Czyli pomoc 500 plus otrzymam bez problemu na dziecko z poprzedniego związku ale na wspólne dziecko bedzie brany pod uwagę …
Nie jestem z ojcem dziecka aczkolwiek nie mam od niego zatwierdzonych sadownie alimentów. .jestem na macierzyńskim i nie mam aktualnie …
Sądzę,że będzie ciężko,ponieważ jak myślę,zarobki męża są dość wysokie. Jeśli zarobki przekraczają 800 zł netto na osobę,to nie ma szans. …
Na drugie dziecko otrzyma Pani świadczenie bez względu na wysokość wynagrodzenia jakie Pani otrzyma wraz z mężem. Jeśli chodzi o …
500 zł nie będzie wliczone do dochodu. Wniosek o dodatek może złożyć rodzic dziecka ,z którym dziecko stale zamieszkuje.Czyli Pan …
Jeśli Pani prowadzi gospodarstwo domowe z ojcem dziecka,to jego dochód będzie wliczony.
Proszę o podanie informacji kiedy powinno złożyć się wniosek, jeśli w odpowiedzi na pytanie napisane czy można się wstrzymać do …
Proszę jeszcze o informację, co stanowi dochód w myśl tej ustawy; alimenty, moja renta( brutto czy netto), zasiłek rodzinny, stypendium …
Przy drugim dziecku nie obowiązuje próg dochodowy,dostaje je każdy bez względu na dochód. Wniosek będzie można składać za pomocą urzędu …
Skoro ma Pani zasądzane alimenty,znaczy że nie prowadzi Pani gospodarstwa domowego z ojcem dziecka ,więc jego dochód nie będzie brany …