RE: Specjalistyczne usługi opiekuńcze a program 500+
W zależności od dochodu zależy odpłatność za suo i stąd wynikało moje pytanie. Wiem teraz czym się sugerować przy rozmowie …
W zależności od dochodu zależy odpłatność za suo i stąd wynikało moje pytanie. Wiem teraz czym się sugerować przy rozmowie …
Ad. 1 – nie Ad. 2 – to zależy od statusu prawnego między Panią a mężem oraz mężem a dzieckiem …
Nie będzie brany pod uwagę, ale nie ze względu na to, że dochody są z 2014 roku. Patrząc zgodnie z …
Czyli w tym przypadku jest Pani osobą samotnie wychowującą dziecko jako panna.
Proszę zauważyć, że program 500+ jeszcze nie wystartował i nie ma 100% pewności, że ruszy 1 kwietnia, więc na razie …
Świadczenie pielęgnacyjne faktycznie nie jest wymienione w Ustawie o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci 500+, ale w paragrafie 2 mamy …
Jeśli chodzi o SUO to czy nie jest tak, że świadczenie jest nieodpłatne ze względu na niski dochód i na …
Jeśli chodzi o dochody to będzie to 2014 r. Natomiast co do alimentów to sytuacja nie jest tak oczywista, ale …
Do nabycia prawa do świadczenia wychowawczego na pierwszy okres (od 1 kwietnia 2016 do 30 września 2017) będą brane pod …
Program 500+ jak najbardziej obejmuje osoby samotnie wychowujące dzieci przy czym proszę zwrócić uwagę na przytoczone w Ustawie definicje: osoba …