500+ a dziecko nie przysposobione
Witam,w kwietniu otrzymałam zasiłek 500+(na 2 i 3cie dziecko bez dochodu),mąż pracuje za granicą (jesteśmy małżeństwem od 2015-moje pierwsze i 2gie dziecko nie jest przysposobione przez męża,więc nie ma obowiązku prawnego),mąż pobiera zasiłek rodzinny w Niemczech na syna,wg jego składu rodziny,to ja i syn),teraz uchylono decyzję na moją córkę i syna,bo stanowimy rodzinę,ale córka nie jest przysposobiona,mój dochód d lat to 0,od 2014 nie pobieram w Polsce zasiłków rodzinnych ani funduszy aliment.na moje córki.Wniosek o 500+,składałam bez dochodu.Moje pytanie : CZY MINISTER MA PRAWO ZABRAĆ ZASIŁEK NA DZIECKO,DO KTÓREGO MÓJ MĄŻ NIE MA ŻADNYCH ZOBOWIĄZAŃ PRAWNYCH?-CZY SKŁADAJĄC WNIOSEK NA PIERWSZE DZIECKO (ZA 2014R.),MUSZĘ DOŁĄCZYĆ DOCHODY MĘŻA,KTÓRY WTEDY NIM NIE BYŁ??? I CZY MAJĄ PRAWO ODEBRAĆ DZIECKU 500+DLA SYNA,NA KTÓREGO OJCIEC POBIERA ZAS.RODZINNY W NIEMCZECH(JA NIE PRACUJĘ).?????BARDZO PROSZĘ O JAKIEKOLWIEK WYJAŚNIENIE,BO URZĘDY ODSYŁAJĄ MNIE KOLEJNO Z KWITKIEM-MOPS-ROPS-MARSZAŁEK… I Z NIKĄD ODP.