500+ a nieegzekwowane alimenty

Witam. mam skomplikowaną sytuacje według pań z gopsu które rozliczają wnioski 500+. prosze was o opinie czy w mojej sytuacji powinnam odwoływac sie od decyzji odmownej którą jak już wiem mi przyślą bo ich zdaniem przekracza mi dochód. Staramy sie o 500 zl na pierwsze dziecko. w roku 2014 nie bylismy razem az do sierpnia i do tej pory pobieralam zasadzone alimenty z funduszu alimentacyjnego. potem jednak zeszlismy sie i zamieszkalismy razem. on w roku 2014 dwa miesiace pracowal na umowe po 800zl msc. ja zaś pracowałam caly 2014 az do sierpnia 2015 na 1/2 etatu i netto miałam 651zl msc. teraz moj partner pracuje od pazdziernika 2015 i zarabia roznie ale w zaswiadczeniu ktore chcialy panie z kolejnego miesiaca po rozpoczeciu zatrudnienia ma netto 1627 razem z premiami. ja mam niecale dwa hektary ziemii w mojej rodzinnej miejscowosci i z ich przelicznika wychodzi ze mam z tego dochod prawie 400zl. panie z gops licza pensje mojego partnera moje dochody z gospodarstwa plus jeszcze dodaja alimenty na podstawie wyroku z sady które kazaly mi doniesc. ale partnerowi(to on mial obowiazek placic alimenty na nasze dziecko) nie odliczaja tego od dochodu. czyli wychodzi na to ze wg nich co miesiac spada mi z nieba 400 zl? czy mogą tak to interpretować co z tym zrobić. mowilam im ze porowadzimy wspolnie dom i nie egzekwuje tych alimentow od niego bo zyjemy z jego pensji ale panie w gopsie twierdza ze to nie ma znaczenia. i ze mogłyby mu odjac jesli miałby potwierdzenie przelewu co miesiąc a tak jesli mi nie wysylal poczta lub przez bank to mu nie odejma a mi dodaja to jako dochód. CO ROBIC?

Konsultant Dodał pytanie w 15 czerwca 2016 w kategorii AKTUALNOŚCI.
Dodaj komentarz
  • 0 Odpowiedź(i)
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania