500+ a zmiany w dochodach 2016
Witam,
od maja 2016 przebywam na urlopie wychowawczym bezpłatnym. w październiku 2016 mąż zmienił prace i tym samym zmienił nam się dochód i nie przekraczamy 800zł na os. Jakie dokumenty powinniśmy złożyc dodatkowo oprócz wypełnionego wniosku?
Jeżeli Pani pracuje od 2014 lub wcześniej u tego samego pracodawcy to zaświadczenie od pracodawcy od kiedy do kiedy jest Pani na wychowawczym, PITy-11 za 2014r. Pani i Pana, świadectwo pracy Pana, umowa z nowej pracy Pana i zaświadczenie o wynagrodzeniu za listopad 2016 ( jeśli podjął pracę od października br.)
Dziękuje za szybką odpowiedz. u mnie sytuacja jasna a u męża nie dodałam że do listopada 2015 pracowal w Polsce, następnie za granicą do sierpnia 2016 i obecnie jak wspomiałam od pażdziernika 2016 w polsce. Czy dochody zagraniczne tez w jakiś sposób udokumentować ?
to proszę zabrać jeszcze wszystkie świadectwa pracy męża. Jeśli chodzi o dochody zagraniczne jeżeli ma jakiś dokument potwierdzający pracę za granicą proszę zabrać, jeśli nie to niech napisze oświadczenie pod odpowiedzialnością karną, od kiedy do kiedy pracował, podać adres firmy za granicą i to powinno wystarczyć.