500+ na pierwsze dziecko

Witam, proszę o pomoc. Mąż stracił pracę pod koniec pazdziernika. W listopadzie i grudniu miał umowę zlecenie., w styczniu nie. Złożyłam w styczniu wniosek o 500+ na pierwsze dziecko i w styczniu zostało przyznane mi to świadczenie. Teraz mąż od lutego będzie miał ponownie umowę zlecenie chyba na 3 miesiące. Ale ta umowa zlecenie pozwoli nam dalej pobierać 500+ na pierwsze dziecko. Moje pytanie jest takie czy muszę zgłosić że, mąż ma umowę jeśli i tak nie przekroczymy progu 800zł? Jak to wygląda ze strony papierkowej? Ja obecnie jestem w ciąży i  od marca idę na macierzyński. ale dalej nie przekroczymy tej kwoty 800zł. Dziękuję za pomocWitam, proszę o pomoc. Mąż stracił pracę pod koniec pazdziernika. W listopadzie i grudniu miał umowę zlecenie., w styczniu nie. Złożyłam w styczniu wniosek o 500+ na pierwsze dziecko i w styczniu zostało przyznane mi to świadczenie. Teraz mąż od lutego będzie miał ponownie umowę zlecenie chyba na 3 miesiące. Ale ta umowa zlecenie pozwoli nam dalej pobierać 500+ na pierwsze dziecko. Moje pytanie jest takie czy muszę zgłosić że, mąż ma umowę jeśli i tak nie przekroczymy progu 800zł? Jak to wygląda ze strony papierkowej? Ja obecnie jestem w ciąży i od marca idę na macierzyński. ale dalej nie przekroczymy tej kwoty 800zł. Dziękuję za pomoc

Konsultant Dodał pytanie w 10 lutego 2017 w kategorii AKTUALNOŚCI.
Dodaj komentarz
  • 1 Odpowiedź(i)

proponuje jak najszybciej jak mąż rozpocznie prace  poinformować twój MOPS aby przeliczyli twój  dochód  , aby nie było nienależnie pobranych świadczeń i nie zarzucili że nie poinformowano  urzędu – zgłoś się do nich z umową i miej dowód że tak byłaś n.p. jakieś potwierdzenie

Doradca Odpowiedział w 19 lutego 2017.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania