500+ na pierwsze dziecko

Witam serdecznie. Czy ktoś z Państwa dostał już decyzję na pierwsze dziecko?

Konsultant Dodał pytanie w 3 czerwca 2016 w kategorii WNIOSKI.
Dodaj komentarz
  • 10 Odpowiedź(i)

Tak.

Doradca Odpowiedział w 5 czerwca 2016.
    Dodaj komentarz

Czy mogę wiedzieć kiedy był składany wniosek?

Konsultant Odpowiedział w 5 czerwca 2016.
    Dodaj komentarz

Wnioski były składane między 1.04 a 10.04.

Dodaj komentarz

Dziękuję za odpowiedź. Ja złożyłam wniosek 20.04, to pewnie sobie jeszcze długo poczekam?!

Konsultant Odpowiedział w 5 czerwca 2016.
    Dodaj komentarz

Nie ma co porównywać czasu w jakim rozpatrują wnioski różne urzędy czy instytucje. Wnioski wpływają wszędzie w rożnych liczbach, różni sie tez ilośc pracownikow oddelegowanych do ich obsługi a co za tym idzie czas oczekiwania.

Profesor Odpowiedział w 5 czerwca 2016.
    Dodaj komentarz

Wpływ na wydanie decyzji ma też liczba telefonów z pytaniem kiedy będą pieniądze.

Dodaj komentarz

Ja tylko pytam tu. Nie dzwonię. Staram się cierpliwie czekać.

Konsultant Odpowiedział w 6 czerwca 2016.
    Dodaj komentarz

A czy nie będzie tak że urzędy mają 3 miesiące na rozpatrywanie wniosków ja składając go 20.04 z przyczyn niezależnych ode mnie (po prostu miasto w którym mieszkam podzielilo na rejony skladanie wniosków np. Rejon A od1.04-20.04 itd) i wniosek będzie rozpatrzony dopiero w lipcu powiedzmy że będą w nim błędy i jeśli dostarcze brakujące dokumenty ale już w lipcu to czy może zdarzyć się tak że znowu będę musiała czekać 3 miesiące i najważniejsze czy dostanę pieniądze z wyrownaniem od kwietnia czy już będzie liczone od lipca?

Konsultant Odpowiedział w 6 czerwca 2016.
    Dodaj komentarz

Podobno jest decyzja wydana 2 czerwca na pierwsze dziecko. Od 2 czerwca ma ją goniec z mopsu. Dziś mamy 7 czerwiec ile ją jeszcze będzie dostarczać?

Konsultant Odpowiedział w 7 czerwca 2016.
    Dodaj komentarz

Decyzja dostarczona. Składana 20.04 na pierwsze dziecko. Decyzja wydana 02.06. Wypłata z wyrownaniem od kwietnia do czerwca włącznie. Odbiór gotówki w kasie termin 13.06. Szczecinek

Konsultant Odpowiedział w 8 czerwca 2016.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania