500+ umowa na 3 miesiace

Od 2 stycznia pracuje ( na 3 msc za koleżankę) i tak byłam u siebie w MOPSie. Zgłosiłam to (bo pobieramy 500 plus i rodzinne) mam przyjść w marcu przynieść umowę i dochód netto za luty. Umowę mam do końca marca. I teraz nie wiem jak to będzie wyglądało jak w marcu zaniose to mi wytrzymają bo będzie przekroczony dochód. Ale od 1 kwietnia ten dochód utrace więc w teorii znowu będziemy się łapać na próg dochodowy (zarówno w przypadku 500 jak i rodzinnego). Więc nie wiem czy po prostu tylko w marcu będę miała wstrzymane czy będę musiała oddać kasę za styczeń i luty czy trzecia opcja skoro 3 msc dostaje wypłatę to potem marzec kwiecień i maj nie będę mogła dostać świadczeńOd 2 stycznia pracuje ( na 3 msc za koleżankę) i tak byłam u siebie w MOPSie. Zgłosiłam to (bo pobieramy 500 plus i rodzinne) mam przyjść w marcu przynieść umowę i dochód netto za luty. Umowę mam do końca marca. I teraz nie wiem jak to będzie wyglądało jak w marcu zaniose to mi wytrzymają bo będzie przekroczony dochód. Ale od 1 kwietnia ten dochód utrace więc w teorii znowu będziemy się łapać na próg dochodowy (zarówno w przypadku 500 jak i rodzinnego). Więc nie wiem czy po prostu tylko w marcu będę miała wstrzymane czy będę musiała oddać kasę za styczeń i luty czy trzecia opcja skoro 3 msc dostaje wypłatę to potem marzec kwiecień i maj nie będę mogła dostać świadczeń

Praktykant Dodał pytanie w 12 stycznia 2017 w kategorii DOCHODY.
Dodaj komentarz
  • 0 Odpowiedź(i)
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania