czy dostanę 500 Plus

Witam, mam takie pytanie czy dostanę 500+ jeżeli mój maż ma na umowie najniższą krajową czyli 1850 zł, a ja byłabym zatrudniona na pół etatu. Nie mamy dochodu z pola itp. tylko te dwa dochody co powyżej z wypłat. Nie wiem jak to jest obliczane netto czy brutto do 500plus. Chodzi mi oczywiscie o pierwsze dziecko.

Będę wdzieczna za odp

Praktykant Dodał pytanie w 30 listopada 2016 w kategorii DOCHODY.
Dodaj komentarz
  • 5 Odpowiedź(i)

Podmuwage brany jest dochód netto.

Profesor Odpowiedział w 30 listopada 2016.
    Dodaj komentarz

w takim razie dostane? chyba nie może przekraczać 2400 tak netto?

Praktykant Odpowiedział w 30 listopada 2016.
    Dodaj komentarz

800 zł netto na osobę, Państwa kryterium dochodowe to 2400 zł. Od kiedy mąż pracuje, jeżeli od 2014 u tego samego pracodawcy to brany byłby jego dochód z 2014r. jeżeli zmieniał pracodawcę to wzięty będzie dochód za miesiąc następujący po miesiącu, w którym nastąpiło uzyskanie dochodu. Jeśli chodzi o Panią to rozumiem, że Pani wcześniej nie pracowała i teraz zamierza Pani podjąć pracę?

Ekspert Odpowiedział w 1 grudnia 2016.
    Dodaj komentarz

tak od 2014 u tego samego pracodawcy, wlasnie nie wiem czy bedzie teraz nam przysługiwało to 500 plus gdy maz ma najnizsza karajowa a ja pojde na pol etatu. tak ja nie pracowałam wcześniej.

Praktykant Odpowiedział w 1 grudnia 2016.
    Dodaj komentarz

Proszę złożyć wniosek, urząd przeliczy czy przysługuje czy nie. Nic Państwo nie tracą, proszę składać.

Ekspert Odpowiedział w 2 grudnia 2016.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania