Czy dostanę 500 zł na pierwsze dziecko

Witam. w 2014 roku pracowałam, ale dochód został uyrscony gdyż juz nie pracuję. Od stycznia 2015 do stycznia 2016 pobieralam zasilek macierzynski. Teraz jestem osobą bezrobotna pobieram zasilek w wysokosci 580 zl. Meza dochody w 2014 roku wyniosly 25089,23. Mamy dwojke dzieci. Czy dostaniemy tez dodatek na pierwsze dziecko? Pytam, ponieważ nie wiem, które moje dochody będą brane pod uwagę. Chcę wypełnić wniosek i nie wiem czy mogę zaznaczac na pierwsze dziecko. Dziekuje za pomoc

Konsultant Dodał pytanie w 21 marca 2016 w kategorii DOCHODY.
Dodaj komentarz
  • 5 Odpowiedź(i)

Z tego co pani tutaj napisała wynika, że tak. Męża dochody plus pani zasiłek dla bezrobotnych, jeżeli nie mieliście innych dochodów nieopodatkowanych. nie dają 800 zł netto na osobę w rodzinie. Co więcej, ze wstępnych obliczeń wynika, że macie szansę również na zasiłek rodzinny.

Ekspert Odpowiedział w 21 marca 2016.
    Dodaj komentarz

Dziekuje za odpowiedz. Powie mi Pani czy z dochodu z pit odlicza sie skladki, aby wyliczyc dochod?

Konsultant Odpowiedział w 21 marca 2016.
    Dodaj komentarz

Od rocznego rozliczenia odejmuje się koszty uzyskania przychodu, podatek dochodowy, składki na ubezpieczenie społeczne (niezaliczone do kosztów uzyskania przychodu), składki na ubezpieczenie zdrowotne.

Dodaj komentarz
    Dodaj komentarz

Dziekuje bardzo za pomoc, dxieki Pani wiem, że powinnam dostać swiadczenie na obie corki

Konsultant Odpowiedział w 21 marca 2016.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania