Czy dostanę 500 zł na pierwsze dziecko
Witam. w 2014 roku pracowałam, ale dochód został uyrscony gdyż juz nie pracuję. Od stycznia 2015 do stycznia 2016 pobieralam zasilek macierzynski. Teraz jestem osobą bezrobotna pobieram zasilek w wysokosci 580 zl. Meza dochody w 2014 roku wyniosly 25089,23. Mamy dwojke dzieci. Czy dostaniemy tez dodatek na pierwsze dziecko? Pytam, ponieważ nie wiem, które moje dochody będą brane pod uwagę. Chcę wypełnić wniosek i nie wiem czy mogę zaznaczac na pierwsze dziecko. Dziekuje za pomoc
Z tego co pani tutaj napisała wynika, że tak. Męża dochody plus pani zasiłek dla bezrobotnych, jeżeli nie mieliście innych dochodów nieopodatkowanych. nie dają 800 zł netto na osobę w rodzinie. Co więcej, ze wstępnych obliczeń wynika, że macie szansę również na zasiłek rodzinny.
Dziekuje za odpowiedz. Powie mi Pani czy z dochodu z pit odlicza sie skladki, aby wyliczyc dochod?
Od rocznego rozliczenia odejmuje się koszty uzyskania przychodu, podatek dochodowy, składki na ubezpieczenie społeczne (niezaliczone do kosztów uzyskania przychodu), składki na ubezpieczenie zdrowotne.
Dziekuje bardzo za pomoc, dxieki Pani wiem, że powinnam dostać swiadczenie na obie corki