Dochody za 2014 a macierzyńskie
W 2014 roku pracowałam przez 10 miesięcy , maż przez 8 miesięcy obecnie dochody męża się nie zmieniły, ja natomiast jestem na urlopie rodzicielskim. Mam pytanie czy dochody dzieli się przez ilość miesięcy które pracowałam i czy zmniejszenie wysokości moich dochodów o 20% ma jakiś wpływ?
Musi Pani udokumentować każdą zmianę w dochodach swoich i męża od roku 2014 do chwili obecnej.
(umowy o pracę, świadectwa pracy, pity 2014, zaświadczenie z ZUS o wysokości wypłacanego zasiłku/świadczenia, przy podjęciu nowego zatrudnienia – zaświadczenie od pracodawcy o dochodzie netto uzyskanym w drugim w pełni przepracowanym miesiącu po podjęciu nowego zatrudnienia NO TROCHĘ TEGO JEST)
Tak naprawdę pod uwagę jest brana aktualna sytuacja rodziny.
Proszę przeliczyć sobie aktualne dochody. Jeśli nie przekraczacie Państwo 800zł/os., to złóżcie Państwo wniosek wraz z potrzebnymi dokumentami, o których wspomniałam wyżej, choć może to nie być wszystko, gdyż nie znam dokładnie państwa sytuacji.
Serdecznie pozdrawiam
Od marca 2014 jestem na umowie najniższej krajowej, w kwietniu 2015 przeszłam na chorobowe a od listopada jestem na macierzyńskim 80%- mój dochód (po odliczeniu składek) podzielono przez 10- czy nie bierze się pod uwagę tego że przez dwa miesiące w 2014 nie uzyskałam dochodu i teraz mój dochód zmniejszył się o 20% wynagrodzenia?