nagrody a 500+

Mam pytanie utraciłam prace w grudniu 2016 Złożyłam wniosek o500+ na drugie dziecko jednak dostała, informację iż będzie odmowna i przekroczy mi o 98 zł.  Wzięty został pit za 2014 gdzie miałam przyznane nagrody jednorazowe. i właśnie te nagrody zawyżyły mi dochód 🙁 Czy nie powinien być brany okres rozliczeniowy 2015? Przecież mamy 2017…. Proszę o pomoc

Praktykant Dodał pytanie w 12 stycznia 2017 w kategorii WNIOSKI.
Dodaj komentarz
  • 3 Odpowiedź(i)

Kiedy złożyła Pani wniosek? Przed czy po utracie pracy?

Pod uwagę brany jest rok 2014 z pojęciem utraty/uzyskania dochodu w całym okresie rozrachunkowym czyli do września 2017.

Jesli straciła Pani prace w grudniu i było to jedyne Pani zródło dochodu (i rodziny) to jest ono w całości utracone i nie moze byc brane pod uwagę przy obliczaniu dochodu na osobę w rodzinie. Nalezy złożyć w mopsie świadectwo pracy.

Profesor Odpowiedział w 14 stycznia 2017.
    Dodaj komentarz

Problem mam taki iż owe nagrody nie były od pracodawcy tylko z innej firmy ( tak to bylo kombinowane) 🙁 i dlaczego nie moznaich uznać za utratę dochodu… jakas porada jak to obejsc?

Praktykant Odpowiedział w 14 stycznia 2017.
    Dodaj komentarz

Rejestrowalam sie w styczniu i przekazalam swiadectwo pracy jednak poproszono mnie o pity i zaczęło sie pod górkę 🙁

Praktykant Odpowiedział w 14 stycznia 2017.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania