Niski Dochod z 2016 a wyzszy z 2017
Witam,
Jesli teraz brane sa pod uwage dochody z roku 2016 to dochod wychodzi nam ok 700zl/os. Sila rzeczy 500+ na pierwsze dziecko nalezy nam sie. Ale co jesli maz ma ta sama prace, lecz zarabia wiecej i dochod w chwili obecnej przekracza nam ten prog 800zl/os? Warto skladac wniosek?
Sama Pani odpowiedziała sobie na pytanie 🙂 Składając wniosek brany pod uwagę jest DOCHÓD ZA 2016 rok !!! To ,że teraz w 2017 jest wyższy nie ma nic do rzeczy, będzie Pani martwić się w 2018 roku, bo wtedy ten obecny dochód będzie brany pod uwagę. 800 zł to kryterium, więc wniosek można złożyć.
Dziekuje bardzo za odpowiedz. Pytalam bo juz watpilam, bo w poprzednim roku nie wzieli nam pod uwage tylko lat poprzednich, ale wzieli pod uwage fakt ze od wrzesnia 2016 do konca sierpnia 2017 mialam dostawac 1000zl becikowego. wniosek zostal odrzucony
ja złożyłam wniosek, mam 8 latka i 5 latka młodszemu dodatek do szkoły na przyszły rok należy się, ale urzędniczka twierdzi ,że nie, koleżance kazała zaznaczyć dodatek do szkoły na 2018 rok ,a mi mówi ,że syn za mały 🙂 pytam innych ,bo w mopsie same idiotki niedoinformowane