Opóźnienie w decyzji o 500+
Witam
Wniosek o przyznanie 500+ został złożony na samym początku przyjmowania wniosków, mianowicie w kwietniu 2016 roku. Z małżeństwa jedna osoba przebywa poza granicami Polski, przez co podlega to koordynacji. W listopadzie 2016 roku otrzymaliśmy pismo aby uzbroić się w cierpliwość. Urząd zza granicy próbował skontaktować się z urzędem w Polsce, jednak bez skutku. Rodzina jest pozbawiona wszystkich pomocy jak pielęgnacyjne i rodzinne. Mamy koniec lutego 2017 roku, co należy zrobić w takiej sytuacji?
haha mam to samo!!! Wniosek złozony 04.04 a z ROPSu zero odpowiedziedzi. dzis w koncu sie dodzwonilam i co usłyszałąm po prawie ROKU oczekiwania?…ze decyzja w mojej sprawie moze byc odmowna,bo jestem osobą niepracującą a mąż pracuje za granicą i TAM MA PIERWSZENSTWO STARANIA SIE O SWIADCZENIA RODZINNE!!! po takim czasie oczekiwania takie info??!! Cholera to sie w głowie nie mieści! to takie cos mogły powiedziec 10 miesiecy temu ,ze nie ma co czekac bo nic z tego nie wyjdzie! Niemcy miały 3 mce na odp- nie przyszła, 8.02 wysłali ponaglenie do dzis cisza…CO Z TYM ZROBIC?