problem z 500 + na drugie dziecko
Kochani!!! mam problem z otrzymaniem swiadczenia na drugie dziecko gdyz jak twierdza ci na gorze ( torun)nie przysluguje mi poniewaz od 01.04 do 30.06 bylam na zasilku chorobowym po ustaniu zatrudnienia ( mialam wypadek w pracy a miedzy czasie umowa wygasla) . nic z tego nie rozumiem… Pomocy!!!!
moze ktos zna kogos z podobna sytuacja..
moze w ustawie cos jest….
prosze o pomoc…
na pewno na drugie????
tak…. Mam problem z faktem ze bylam na zasilku chorobowym od kwietnia… iza te miesiace mi nie przysluguje…
generalnie syt wyglada tak
moj maz pracuje za granica i nie pobiera tam zadnych swiadczen na dzieci, mamy dwojke.
w kwietniu zlozylam wniosek ktory wyslano do Torunia stamtad byla masa papierow zaswiadczen do odeslania dla nich
a teraz mi oswiadczyli ze mi nie przysluguje 500 pus na drugie dziecko bo bylam na zasilku chorobowym po ustaniu zatrunienia
juz nie wiem co robic
Ale na drugie dziecko przysługuje z automatu.
kochani!!
jednak na drugie dziecko swiadczenie nie zawsze przysługuje z automatu…!!!!
wniosek o swiadczenie zlozylam w kwietniu ale przebywalam na zasilku chorobowym do czerwca a ze maz pracuje za granica wiec za te miesiace swiadczenie mi nie pprzysluguje poniewaz jak to i pani powiedziala nie bylam czynna zawodowo
szczerze to nic z tego nie rozumiem…. ze wzgledu na stan zdrowia nie moglam ani podjac pracy ani zarejestrowac sie w urzedzie pracy…
poinformowano mnie tylko ze beda wysylac papiery do panstwa w ktorym pracuje moj maz
i tyle co dalej nie wiem
Nic Pani wcześniej nie pisała ze maz pracuje za granica. Tu chodzi o to ze zanim przyznają wam swiadczenie w Polsce, musza sprawdzić czy nie sa pobierane świadczenia na dzieci w państwie, w którym pracuje Pani maz.