Właśnie odebrałem decyzję 500plus i UWAGA!!
Jak już pisałem wcześniej jestem samotnym ojcem i pobieram 400zł z funduszy alimentacyjnego. Niestety te 400zł zostały doliczone do dochodu i o 122zł przekraczam dochód aby dostać 500 zł na jedno dziecko(mam tylko jedno) widocznie jestem za bogaty dla PiS-u!! BRAWO!! już na was nie zagłosuję!! to jest ŚWIŃSTWO!! bogaci dostają ale ja przecież tak duuuużo zarabiam że niepotrzebne mi jest 500plus……
to samo u mnie . pieniadze sa dla dziecka a sa brane do dochodu. skoro 500+ nie jest brane do dochodu i alimenty tez nie powinny skoro sa na dziecko. przykładowo piłkarz ma 2 dzieci zarabia milion i 500 dostanie na 2 , a samotna matka lub samotny ojciec wychowujacy zarabia 1500 +alimenty i juz nie dostanie ! zalosne
Samotny rodzic nawet nie ma czasu dorobić i PiS to wie!! te dodatkowe 500zł choć troszkę by zrekompensowało(materialnie) brak drugie rodzica. To jest bardzo nie fair. Mogli np. dać nie 500 a 300zł ale na każde dziecko. Kompletnie nie rozumiem działań PiS-u, dlaczego tak olali samotnych rodziców z jednym dzieckiem?? o co tu chodzi???????