Z pierwszego małżeństwa mam 11 letniego syna a drugiego syna urodzonego w 2015 roku. Przez ile osób dziele dochód ?

Mam 2 synów,  z pierwszego małżeństwa 11 -letniego syna, a drugiego syna urodzonego w 2015 roku z drugiego malzenstwa. W pierwsztm polroczu 2014 r. syna wychowywalam samotnie,  w II połowie  2014 r. ,zawarłam  związek małżeński, który trwa nadal.Ile osób uwzględnić przy podziale dochodu za 2014 r., czy wówczas rozliczam się jako samotna matka i dxiele dochod na 2 osoby nie uwzgledniajac wspolnego dziecka, czy jako mężatką,dzieląc dochód na 4 osoby?

Praktykant Dodał pytanie w 22 lutego 2016 w kategorii DOCHODY.
Dodaj komentarz
  • 3 Odpowiedź(i)

Moim zdaniem już nie jest Pani samotną matka i dochód należy podzielić na 4 osoby.
    Gdyż jest Pani mężatką i wychowuje Pani obu synów z obecnym partnerem  i nie istotne jest iż pierwsze dziecko jest z innego związku. do dochodu wliczyć trzeba jednak alimenty które pobiera Pani na starszego syna.
    oczywiście tylko w przypadku składania wniosku na obu synów na nie tylko młodszego.

O wszystko będzie Pani mogła dopytać już przy składaniu wniosku gdyż pracownicy będą mieli pewne informacje , moje są tylko moją interpretacją tego co wyczytałam na stronie.

Konsultant Odpowiedział w 23 lutego 2016.
    Dodaj komentarz

Dziękuję pięknie za pomoc. Miłego dnia.

Praktykant Odpowiedział w 23 lutego 2016.
    Dodaj komentarz

Mam nadzieje że choć troszkę pomogłam 🙂 Miłego dnia

Konsultant Odpowiedział w 23 lutego 2016.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania