zajęcie świadczenia 500+
Witam,mam problematyczna sytuację przyznano mi świadczenie 500+ na drugie dziecko ,do wypłaty podałam numer konta firmowego(prowadzę jednoosobowa działalność gospodarczą i przez pewien czas korzystałam jedynie z tego rachunku),pod koniec stycznia Urzad Skarbowy zajał mój rachunek i swiadczenie jakie na to konto wpłynęło za miesiąc luty zostało zablokowane przez bank i przekazane do Urzedu Skarbowego,bank jak i Urzad tłumaczą zablokowanie tych pieniędzy tym że ustawa dotyczącą zwolnienia swiadczen z zajec komorniczych nie obowiazuje w przypadku kont firmowych ,zlozylam w banku podanie o nie zajmowanie siadczen,w Urzedzie Skarbowym podanie o zwrot zajetego swiadczenie ,udalam się także do Centrum Swiadczen Socjalnych w Łodzi i tam panie powiedzialy mi ze nie mze mi Urzad tych pieniedzy zająć poniewaz ustawa mówi ze nie mozna zajac swiadczenia nie wazne na jakie konto wpływa,zdaje sobie sprawe ze popelnilam blad nie podajac rachunku osobistego do wyplaty swaidczenia,ale prosze o pomoc bo w chwili obecnej mam bardzo ciezka sytuacje finansowa musze zaplacic za przedszkole za ktore zalegam z oplata od grudnia,prosze o porade czy moge jakos te pieniadze odzyskac