zwiększony dochód a 500+
Witam Mam pytanie .Jestem osobą nie pracującą jedynie ojciec dzieci pracuje i utrzymuje cała rodzine.Mam 4 dzieci.dotychczas otrzymywalam caly pelny zasilek rodzinny i 500+na 4 dzieci przyznany do wrzesnia 2017 poniewaz nie przekraczal mi dochód na osobę za 2014 r.Dochody za 2015 ojca dzieci zwiększyły się i wyszlo 830 zl na osobe .Pod konec wrzesnia zlozylam wniosek na rodzinne i czekam na jakąkolwiek decyzje.Chciałabym sie dowiedziec na jaką decyzje mogę czekac ,czy edzie sie liczyla w moim przypadku zasada zlotowka za zlotowke i czy zostanie mi zabrane jedno 500 zl od pierwszego dziecka?
Dochód bazowy jest za 2014 rok w 500+ czyli z 500+ nie powinno mi byc nic zabrane tak?bo zadnego dochodu nie uzyskalam od tamtego czasu czyli nic sie nie zmienilo…czyli nadal bede pobierac swiadczenia na moje 4 dzieci ?dobrze mysle?bo o rodzinnym przy takim dochodzie konkubenta moge zapomniec…
jezeli dochody konkubenta zwiekszyły sie ( np podwyzka) ale pracuje on od 2014 roku w jednym miejscu nie ma to wpływu na 500 plus.,
Przy rodzinnym próg dochodowy jest nizszy
Przy rodzinnym , przy nowych wnioskachjest brany pod uwage dochód z 2015 roku ( rok bazowy z uwzglednieniem uzyskania/ straty dochodu)
Przy 500 plus dochód z 2014( rok bazowy z uwzglednieniem uzyskania/ straty dochodu))
Tak jak napisała wiolam.