-
Mam córkę z pierwszego małżeństwa, która mieszka z matką, płacę alimenty, widuję się z dzieckiem, nie mam ograniczonej władzy rodzicielskiej, …
- 4K wizyty
- 2 odpow.
- 0 głosy
-
Witam. W 2014 roku prowadzilam działalność gospodarczą. Przy tych dochodach przekraczałam próg dochcodowy na pierwsze dziecko. Od styczni 2015 mam …
- 3K wizyty
- 2 odpow.
- 0 głosy
-
Witam. Tworzymy z mężem tzw. rodzinę patchworkową. Mąż ma 2 dzieci ja mam 1 z poprzednich związków. Wspólnych dzieci nie …
- 2K wizyty
- 1 odpow.
- 0 głosy
-
Witam. Proszę o odpowiedź dla konkretnego przykładu: Żona w całym 2014 roku zarabiała netto 2400 zł , ale połowę zabierał …
- 3K wizyty
- 1 odpow.
- 0 głosy
-
Witam. Uczestnicząc w programie 500plus i składając dokumenty (jedno dziecko) w kwietniu br. za jaki rok mam przyjąć dochody rodziny …
- 4K wizyty
- 3 odpow.
- 0 głosy
-
Zarabiając najniższą krajową i mając alimenty z funduszu 500 zł dochód na matkę z dzieckiem jest przekroczony .
- 24K wizyty
- 5 odpow.
- 0 głosy
-
Witam. Moje pytanie dotyczy zasiłku rodzinnego. W styczniu tego roku, zgodnie z ustawą złotówka za złotówkę, złożyłam wniosek o zasiłek …
- 4K wizyty
- 1 odpow.
- 0 głosy
-
Czy alimenty płacone przez ojca dziecka brane są pod uwagę jako “dochód” ? Dolicza się je do dochodu ? …
- 3K wizyty
- 2 odpow.
- 0 głosy
-
Witam 🙂 Rozliczam sie wraz z żoną.W2014 roku nasz dochod po odliczeniu składek na ubezpieczenia społeczne wyniósł 36161,73 zł Składki …
- 3K wizyty
- 1 odpow.
- 0 głosy