RE: Zasiłek
Do momentu ukończenia przez najstarsze dziecko 18 lat przysługuje państwu świadczenie na dwójkę dzieci – czyli za kwiecień i maj …
Do momentu ukończenia przez najstarsze dziecko 18 lat przysługuje państwu świadczenie na dwójkę dzieci – czyli za kwiecień i maj …
Według ustawy stanowicie państwo rodzinę. Syn z pierwszego małżeństwa partnera nie będzie brany pod uwagę przy wyliczaniu składu rodziny, ponieważ …
Tutaj występuje wiele zależności. Ponieważ, czy wszystkie dzieci są niepełnoletnie? Jeżeli tak, na dwójkę młodszych otrzyma pani po 500 zł …
Jeżeli jest pani dopisana do gospodarstwa jako właściciel, to będzie potrzebne zaświadczenie o wielkości gospodartwa. Natomiast jeżeli jest pani dopisana …
Nie, zasiłek rodzinny nie jest wliczany do dochodów. Czy to zasiłek z 2014 czy 2016 roku. Myślę więc, że żadne …
W takim razie nie będziecie mieli państwo prawa do świadczenia. Jednak ja proponuję dowiedzieć się dokładnie we właściwym organie u …
Niestety nie. Przy ciągłości zatrudnienia/prowadzenia działalności, to że dochody się zmieniły – wzrosły lub zmalały – nie ma znaczenia. Gdyby …
Według ustawy wprowadzającej świadczenie wychowawcze ma pan jedno dziecko, ponieważ tylko jedno z panem mieszka. Płaci pan alimenty, dlatego może …
Na pewno. Jest osobą pełnoletnią, sama się utrzymuje. Gdyby kuzynka ją utrzymywała, to faktycznie mogłaby ją dopisać, ponieważ wtedy dochody …
Proszę w takim razie o o informacje czy tak czy nie. Bo pierwotnie mam informacje że tak teraz że nie …