-
Witam, od kwietnia do listopada pobieralam swiadczenie 500+ na pierwsze dziecko. od 5 wrzesnia do 5 grudnia odbywalam 3 miesieczny …
- 687 wizyty
- 0 odpow.
- 0 głosy
-
Witam, żyje w związku nieformalnym z moim partnerem, który jest po rozwodzie. Partner posiada jedno dziecko z poprzedniego małżenstwa, na …
- 1K wizyty
- 3 odpow.
- 0 głosy
-
Zatajenie dochodów, nie zgłoszenie zmiany sytuacji finansowej (kryterium dochodowe zostaje przekroczone) skutkuje obowiązkiem zwrotu nienależnie pobranego świadczenia wraz z odsetkami. …
- 1K wizyty
- 0 odpow.
- 0 głosy
-
Dzień dobry. we wrześniu podjęłam pracę jako nauczyciel, jednak tylko na 1/3 etatu. W składanym wniosku za czerwiec liczyła się …
- 1K wizyty
- 0 odpow.
- 0 głosy
-
Witam.Czy ktos mi wytłumaczy …Byly mąż pracuje za granica nalezy mi sie rodzinne na syna z Niemiec(de facto jeszcze nie …
- 958 wizyty
- 0 odpow.
- 0 głosy
-
Czy można zastaic podjęcie pracy, nie zgłaszać do mops.? Od lutego zaczynam pracę i z tego co.wiem to będą wyliczać …
- 1K wizyty
- 0 odpow.
- 0 głosy
-
Mam pytanie mój mąż pytal wniosek 500+. Otrzymaliśmy świadczenie ale max musi iść do więzienia na kilka miesięcy czy …
- 1K wizyty
- 0 odpow.
- 0 głosy
-
Witam, urodziłam dziecko 25 sierpnia i przez 5 miesięcy biorę macierzyńskie 100% , czy później jak będę brała 60% (niecałe …
- 772 wizyty
- 1 odpow.
- 0 głosy
-
Otrzymałam odmowę zasiłku 500+ na pierwsze dziecko . W 2015 r otworzyłam działalność gospodarczą a urodziłam dziecko w listopadzie 2016r. …
- 1K wizyty
- 2 odpow.
- 0 głosy