• Pytania:
    Filtruj
    Liczba pytań na stronę:
    • Witam w 2014 ja pracowałam na umowę zlecenie z zarobkiem 500 zł a maz na najniższej krajowej. Od listopada 2015 …

Praktykant Dodał pytanie w 10 grudnia 2016 w kategorii DOCHODY.
      • 2K wizyty
      • 1 odpow.
      • 0 głosy
    • Witam. Jesteśmy trzyosobową rodziną. Mamy jedno dziecko. Do sierpnia 2016 roku nasz dochód przekraczał 800zł na osobę. Później nasza sytuacja …

Praktykant Dodał pytanie w 9 grudnia 2016 w kategorii ZASADY.
      • 1K wizyty
      • 1 odpow.
      • 0 głosy
    • Witam, Dostaliśmy odmowną decyzję od 1 listopada 2016 o świadczenie wychowawcze na pierwsze dziecko ze względu na przekroczenie kryterium dochodowego …

Praktykant Dodał pytanie w 9 grudnia 2016 w kategorii DOCHODY.
      • 763 wizyty
      • 2 odpow.
      • 0 głosy
    • Mam troje dzieci. Obecnie mają odpowiednio 29, 25, 16 lat.  Najstarszy pracuje, drugi dopiero obronił mgr i poszukuje zatrudnienia oraz …

Praktykant Dodał pytanie w 9 grudnia 2016 w kategorii DZIECI.
      • 2K wizyty
      • 1 odpow.
      • 0 głosy
    • Witam,   30.06.16 złożyłem wniosek na 500+, kiedy zbliżał się termin decyzji czyli 3 miesiące od złożenia otrzymałem z MOPS-u …

Praktykant Dodał pytanie w 8 grudnia 2016 w kategorii WNIOSKI.
      • 670 wizyty
      • 2 odpow.
      • 0 głosy
    • Obecnie płacę alimenty na córkę z pierwszego małżeństwa. Czy tę kwotę alimentów możemy odliczyć od wspólnych dochodów ze swoją obecną żoną, …

Praktykant Dodał pytanie w 8 grudnia 2016 w kategorii DOCHODY.
      • 694 wizyty
      • 2 odpow.
      • 0 głosy
    • Czy byłej żonie (mieszkamy oddzielnie)  moje alimenty 400 zł zaliczają się do dochodu określonego do uzyskania świadczenia 500+?

• 629 wizyty
      • 1 odpow.
      • 0 głosy
    • Jestem rozwodka. Mam dwoje dzieci. Starsza corka mieszka z ojcem, ktory nie dostaje na nia 500plus. Pobieram 500plus na syna …

Praktykant Dodał pytanie w 8 grudnia 2016 w kategorii DZIECI.
      • 628 wizyty
      • 1 odpow.
      • 0 głosy
    • Witam , za 2014rok. licząc mój dochód oraz partnera nie przekraczał 800 zl na osobę.( moja wypłata w tamtym okresie …

• 597 wizyty
      • 3 odpow.
      • 0 głosy
    • Witam, mój wniosek do tej pory nie został zweryfikowany. Złożony został w kwietniu , ale ponieważ ojciec dziecka mieszka za …

Praktykant Dodał pytanie w 7 grudnia 2016 w kategorii WNIOSKI.
      • 1K wizyty
      • 1 odpow.
      • 0 głosy