• Pytania:
    Filtruj
    Liczba pytań na stronę:
    • Witam, podjęłam pracę i zgłosiłam się do MOPSU by to zgłosić. Pani kazała dostarczyć zaświadczenie o dochodach za miesiąc październik, …

Konsultant Dodał pytanie w 25 listopada 2016 w kategorii DOCHODY.
      • 749 wizyty
      • 1 odpow.
      • 0 głosy
    • Mam dwóch synów Mateusza 12,Dawida 14 lat.Złozyłem wniosek w uproszczonej procedurze na drugiego syna .Dostałem 500+ ale żona z jednym …

Praktykant Dodał pytanie w 29 listopada 2016 w kategorii ZASADY.
      • 914 wizyty
      • 4 odpow.
      • 0 głosy
    • Witam, potrzebuję informacji jakie dokumenty trzeba przedstawić ubiegając się o zasiłek na pierwsze dziecko. Jestem z mężem od miesiąca po …

Praktykant Dodał pytanie w 29 listopada 2016 w kategorii WNIOSKI.
      • 2K wizyty
      • 1 odpow.
      • 0 głosy
    • Witam,  taka sytuacja: od połowy listopada jestem na wychowawczym i nie uzyskuję dochodów, maż w marcu 2016 zaczął nową pracę, …

Praktykant Dodał pytanie w 29 listopada 2016 w kategorii DOCHODY.
      • 1K wizyty
      • 1 odpow.
      • 0 głosy
    • Witam serdecznie,mam pytanie;do końca kwietnia muszę złożyć w urzędzie skarbowym pit 39 za sprzedaną nieruchomość którą odziedziczyłam po zmarłej mamie.Za …

Praktykant Dodał pytanie w 29 listopada 2016 w kategorii DOCHODY.
      • 2K wizyty
      • 4 odpow.
      • 0 głosy
    • Witam. Czy przysługuje dodatek na dziecko urodzone w USA, którego ojciec jest Polakiem z obywatelstwo polskim, a matka ma obywatelstwo …

Praktykant Dodał pytanie w 29 listopada 2016 w kategorii RODZICE.
      • 2K wizyty
      • 6 odpow.
      • 0 głosy
    • Dzień Dobry, Mam takie pytanie – jeżeli po roku czasu, jak dostaniemy 500+ na pierwsze dziecko, zwiększy się dochód i …

Praktykant Dodał pytanie w 28 listopada 2016 w kategorii DOCHODY.
      • 1K wizyty
      • 4 odpow.
      • 0 głosy
    • Witam, moje sprawa jest dość skomplikowana (jak dla mnie) i równie pilna, bo właśnie dostałam decyzję wstrzymującą wypłatę świadczenia 500+ …

Praktykant Dodał pytanie w 28 listopada 2016 w kategorii DOCHODY.
      • 2K wizyty
      • 2 odpow.
      • 0 głosy
    • Witam, otrzymuję zasiłek rodzinny  na dwoje dzieci w Niemczech, z uwagi na to nie składaliśmy z mężem wniosku na 500+ …

Praktykant Dodał pytanie w 27 listopada 2016 w kategorii ZASADY.
      • 2K wizyty
      • 1 odpow.
      • 0 głosy
    • Witam. Mam problem z wyliczeniem dochodu. Przed wybraniem się do Urzędu chciałbym sam sprawdzić czy należy mi się dodatek 500+. …

Praktykant Dodał pytanie w 27 listopada 2016 w kategorii DOCHODY.
      • 534 wizyty
      • 5 odpow.
      • 0 głosy